9 бързи трикове за почистване на къща, докато спите

Някои задачи могат да се грижат за себе си, докато се повтарят. Това дали ще изберете някои от тях или предпочитате трудния метод, зависи от вас.

Ето и 9 бързи трикове за почистване на къща и почистване на тавани мазета, докато спите:

Накиснете душа

Минерални залежи могат да полепнат по душа и засягат работата му с течение на времето. За да почистите, напълнете найлонова торбичка с оцет. Поставете торбичката около душ, това потапяне в течността ще има мощен ефект ако остане така за една нощ. Оцетът ще събори натрупването на котелен камък до сутринта.

Премахване на петна по тенджери и тигани

Поставете почистващи препарати в сушилнята и оставете да действат цяла нощ. Това ще помогне на мръсотия и петна. На сутринта, лесно избършете с гъба.

[su_row][su_column size=“1/2″ center=“no“ class=““][/su_column] [su_column size=“1/2″ center=“no“ class=““]

Почистване на печка и скари

Почистването на мазни, може да бъде изморителна и скучна дейност. Преди да си легнете, запечатайте всяка горелка в голям найлонов плик с ¼ чаша амоняк. Само за една нощ потапянето в такъв разтвор ще направи по-лесно избърсването на повърхността с гъба на следващия ден. Това са други гениални начини да се използва амоняк.

[/su_column][/su_row]

 

Стопиране образуването на ръжда по инструменти

Ако ръждата е покрила инструментите ви, потопете ги в разтвор със скраб. Сода за фосфорна киселина ще помогне за смъкване на лепкавата и твърда повърхност.

Процедурата по почистване на тавани и мазета

[su_label type=“warning“]Всички имаме струпани купища непотребни неща по тавани и мазета[/su_label]. Най-лесно ще се отървете от присъствието като поръчате почистване на тавани мазета от фирма.

Чисти играчки

[su_label type=“info“]За да почистите всички играчки, смесете един галон топла вода с ¾ чаша оцет.[/su_label] Накиснете играчките за една нощ. Изплакнете обилно и оставете да изсъхнат.

[su_row][su_column size=“1/2″ center=“no“ class=““]

Елиминирайте мокрите петна по килима

Ако имате мокри петна по диван или килим, мократа каша може да бъде отстранена с паста от сода за хляб и вода. Използвайте лъжица, за да се разпространите пастата върху замърсената зона. Оставя да изсъхне през нощта, след това с прахосмукачка изтеглете излишъците от сода.

[/su_column] [su_column size=“1/2″ center=“no“ class=““][/su_column][/su_row]

 

Върнете диамантния блясък

Бързо полиране на пръстен с диамант може да помогне в ежедневни ситуации. Ако обаче бижутата са покрити с траен и непромукаем пласт ги накиснете за една нощ и подсушете с мека кърпа, на сутринта, за да премахнете мръсотията и да добавете блясък.

Премахване на червените петна от вино

[su_label type=“important“]Ако червено вино е попаднало върху любимата ви дреха, поръсете петното със сол и сода.[/su_label] Солта абсорбира петното, докато карбонизация и натриевата сода помагат то да се изпари. Оставете за една нощ преди пране. Можете също така да използвате сол за тези много различни домашни средства, включително при почистване на всякакви стари и прашни неща от почистване на тавани мазета.

Facebook Comments