Хидростоп

Ремонтни хидроизолации при терасите

Течът и просмукването на вода по терасите могат да бъдат причинени от неправилни наклони, запушени дренажни тръби, пукнатини и повреди по плочата на терасата. Такива проблем водят до застояла вода на покрива, което води до просмукване и изтичане на водата надолу или навътре към структурата на сградата. Няма начин при такова положение да се разминете с ремонт на терасата, който обаче ще включва и хидроизолационни процедури. 

Нека да разгледаме предлагани продукти и решения на пазара свързани с различни видове продукти за хидроизолация на тераси. 

ХидроизолацияРешения на проблеми с теч по терасите

Например подсилените със стъклени влакна еластомерни течни хидроизолационни мембрани при нанасяне върху плоска повърхност се втвърдяват, така образуват плътна, безшевна повърхност и се създава издръжлив слой, като по този начин предлага изключителна хидроизолация, която ще спре много проблеми. Тоест това е стандартна процедура при строителство на тераса, с цел да се предотвратят множество проблеми 

Перпендикулярните фуги при някои архитектурни решения и парапетните елементи при терасите са податливи на пукнатини поради диференциално разширение и свиване поради промени във времето и общи вибрации, които влияят на сградата. Те могат да причинят пукнатини, които позволяват на водата да проникне и да достигне до вътрешните части на структурите, причинявайки влага. 

В този случай се търси хидроизолационно покритие за външни хоризонтални повърхности, които се нанасят по тераси и парапети. Качествата на продуктите трябва да са сравними с най-добрите хидроизолационни решения на пазара, да издържат до 3 бара положително хидроизолационно налягане върху вертикални повърхности и 5 бара положително хидроизолационно налягане върху хоризонтални повърхности.

Решения на проблеми при тераси с плочки

Тераса с керамични плочки или гранитогрес, който не е калиброван има много фуги. Неправилното запълване на тези фуги и пукнатини в плочките може да доведе до проблеми с хидроизолацията. Има разлика между това плочките да са противохлъзгави и по-малко порьозни, и това да осигуряват хидроизолация.  

За да не се случи проблем с течаща тераса, може да бъде решен чрез влагоустойчиво покритие върху терасата, но под плочките т.е. При тяхното поставяне. Грундът за плочки за терасата е грунд на полимерна основа за по-добро сцепление между влагоустойчивия слой и самите плочки.  

Протичане и пукнатини в плочата на терасата

Поради промените в температурата и променливите вибрации, изпитвани от  конструкцията, може да има развитие на динамични фуги и пукнатини. Те могат да бъдат решени чрез използване на PU хибриден уплътнител.

Протичането, възникващо поради пролуки в компенсаторни фуги или по-големи пукнатини, може да бъде спряно с помощта на уплътнители или инжекционни продукти. Модерните продукти уплътняват динамичните фуги и се превръща в гъвкаво гумено уплътнение. В последствие ремонтираната повърхност подлежи на боядисване.

Какво да правите при проблем с терасата?

ХидроизолацияКогато имате проблем при терасата и е свързан с хидроизолацията, тогава не е добре да губите време. Имате вариант да се обадите на специалисти, които да направят оглед на място и да преценят какви са стъпките по възстановяване на нормалното функциониране на хидроизолацията на терасата. Ние предлагаме професионално обслужване с необходимите оглед и анализ на ситуацията, и предложения за най-доброто решение за конкретната ситуация. 

Facebook Comments