Подова настилка

Плочи от каучук за детски площадки

Гумените (каучукови) плочи са известни със своята лекота и простота. Щраквайки заедно като парчета от пъзел, те наистина са една от най-лесните опции за инсталация на подови настилки на пазара.

Спортни каучукови настилкиКаучуковите плочи са супер популярни за много широк обхват от помещения и площи до голяма степен поради тяхната достъпност. Известни със своята лекота за инсталация и достъпност на избора, подовите плочи от каучук са известни като решение за настилка за много и най-различни проекти.

За да изберете перфектната гумена подова плоча, трябва да имате предвид приложението – къде ще правите инсталацията. Дебелина на плочите според вида помещение. Издръжливостта на трафика, цветовете и подходящия външен вид за конкретното помещение. Цената и сложността на инсталацията. В тази статия ще се занимаем с особеностите на каучуковите плочки използвани за настилка на детски площадки.

Каучукови плочи за детска площадка

Каучуковите плочи за детски площадки са най-популярната защитна настилка, която се предлага на пазара. Тези плочки се предлагат в много различни цветове и дебелини. Тъй като плочките за детска площадка са порести, те позволяват на водата лесно да проникне през настилката, осигурявайки суха повърхност за игра дори след силен дъжд.

Всяка гумена плочка за детска площадка се предлага със сертифицирана оценка за безопасност при падане, което ви дава спокойствие, че децата ще бъдат в безопасност при игра. Използвайте каучукови плочи за детска площадка за инсталация в паркове, училища, квартални площи, детски градини, скейтборд паркове и други подобни.

Едно специално качество на каучуковите настилки за детски площадки трябва да се подчертае е именно коефициента за безопасност при падане. В смисъла на исочината на падане, която се отнася до най-високата точка, от която човек може да падне, без да бъде сериозно наранен. Например: Ако плочата има коефициент за височина на падане 2′ (2 фута), това значи, че ако дете падне от височина 60 см от игралната повърхност, то няма да бъде сериозно наранено. Височината на падане се определя чрез изпитване на ударопоглъщаемостта на подовата настилка.

Подходяща дебелина на каучуковите плочи за детски площадки

Едно от най-важните решения, които трябва да вземете, е каква дебелина искате за вашия гумен под при детската площадка. Има голям избор от модели, но основното правило е: колкото по-дебела е гумата, толкова по-издръжлив е подът.

Ултратънките каучукови плочи могат да издържат на места където се правят упражнения с телесно тегло, леки дъмбели и при зони с висок трафик.

Средните дебелини са чудесни за комерсиални фитнес студиа, CrossFit салони, за пауърлифтинг зали, олимпийски зали за вдигане на тежести и др.

Ултра дебели гумени плочи обикновено се използват за детски площадки, където се търси осигуряване на безопасна среда, затова и настилката трябва да притежава първокласни качества за абсорбиране на удари и за безопасност.

Визия на плочите от каучук за детски площадки

Детски площадкиВече знаете, че функционалността и издръжливостта са най-висок приоритет при закупуването на каучукови подови плочки за детски игрища.

Има обаче и още нещо, което може би ще трябва да определите. Какъв цвят, ще бъде най-подходящ, който да отговаря на вашето пространство.  Можете да определите цвета според местоположението на площадката. Ако например си имате достатъчно зеленина околовред, можете да изберете цвят, който пасва с растителността. Ако обаче ви липсва достатъчно зелените, можете да изберете зелени плочи. В общо линии, мислете в контекста на мястото.

Facebook Comments