Лост

Как лостът за тежести влиза във фитнес тренировките

Ако желанието ви е да качите мускулна маса, един от най-добрите начини е като включите във вашите тренировки и лостове, които ще допринесат за постигането на желаните резултати.

Когато целта на трениращия е да качи мускулна маса, тогава той може да се насочи към тренировките с тежести, като избере упражнения, които да изпълнява с лост за тежести.

Олимпийски лост 1.2м Φ50 (10 кг)Този вид тренировка доказано носи желаните резултати, които трениращият иска да постигне.

Тренировките с лост за тежести позволяват поемане на по-голямо механично напрежение спрямо останалите.

При упражненията с лост освен таргетирания мускул се натоварват и други, второстепенни мускули, които допълнително помагат за преодоляването на тежестта. И точно за това тези упражнения се наричат комплексни или многоставни.

При много упражнения изпълнението с лост започва от предварително фиксирана позиция.

Ние от Диас спорт предлагаме богато разнообразие от всякакви видове щанги и лост за тежести, като ви даваме възможност да направите своя избор, съобразен с вашите цели и изисквания.

При избора на лост за тежести е необходимо да обърнете внимание на неговата дължина, която е от голямо значение. Дължината на лоста се избира в зависимост от начина, по който искате да използвате щангата. Ако редовно използвате тежести най-подходящ е лост с дължината от 160 до 180 см.

Ако целта на тренировките ви с лост за тежести е укрепване на бицепсите, тогава трябва да изберете класическия прав лост.

Извитите лостове са подходящи за по-специфични упражнения, които се фокусират върху трицепса, например или друга част от тялото.


Лостовете за тежести са  доказано ефективни. Благодарение на тях, вие  упражнявате горната част на тялото ви, като използвате собственото си тегло. Също така допринасят за укрепването на корема, ръцете, гърба и гърдите. Едно от най-големите предимства на упражненията с лостове за тежести е, че може да тренирате с тях и във финтес зала, но и в домашни условия

Когато нямате достатъчно време или тренировъчната зала е далеч от дома ви, вие може да тренирате с лост за тежести и във вашия дом, без това да се отрази или да повлияе неблагоприятно на резултатите. Всичко зависи от вашата воля, търпение и постоянство. Лостовете за тежести могат да направят чудеса с вашето тяло, като не само се сдобиете със здрава фигура, но и подобрите издръжливостта, силата на мускулите, както и цялостното ви физическо състояние.

Къс лост с резбаОще едно предимство на лостовете за тежести е, че те могат да бъдат монтирани навсякъде и също така са подходящи дори и за по-малки помещение. Тоест, не е нужно да живеете в голяма и просторна къща или апартамент, за да може да си позволявате да тренирате с тежести.

Преди да се направи избор на лост, трябва добре да помислите къде ще провеждате тренировките с него.Преди да бъде поставен той, трябва да измерите мерките на помещението, в което ще бъде монтиран, а след това да го закупите.Ние от Диас Спорт ви предлагаме богат избор от лостове за тежести, на достъпни цена, а качеството е гарантирано.

Не чакайте повече и направете вашия избор! Колкото по-скоро започнете да тренирате с лост за тежести, толкова по-бързо ще започнете да постигате постепенно желаните от вас резултати и ще изваете тялото, за което цял живот сте си мечтали.

Здрав дух – здраво тяло!

Facebook Comments