Часовникът – измерител на време, стил и статус

Часовникът е измерител на всеки предстоящ или отминаващ миг, той е израз и на популярни стилове преминавали в годините и достигнали до нас.

[su_label type=“success“]Ръчният часовник направлява тенденциите в нашето утре и подхожда с грижа към модата през 21 век.[/su_label] Така се присъединяваме към всички онези модели класически и традиционни часовници идващи от миналото.

Модернизмът в наши дни ни дава право да изглеждаме индивидуално и да изразяваме себе си. Дори и някой, който не зачита модата неизбежно прави изявление, чрез своя личен стил. Това какво носим, как комбинираме аксесоари и дрехи, каква форма, цвят, материя избираме дава най-конкретна информация за самата персона. Мъжки часовници, дамски часовници и унисекс часовници са един от най-елитните аксесоари за израз на персоната.

[su_row][su_column size=“1/2″ center=“no“ class=““][/su_column] [su_column size=“1/2″ center=“no“ class=““]Изборът на стилен дамски или мъжки часовник също е динамично средство и начин за комуникация.

С подбор на унисекс часовници се обединяват някои моменти и разногласия. В тази връзка, дори модата в ръчните часовници позволява да изберем дали да се слеем или да се открояваме от останалите. Модата е най-важната форма на себеизразяване, това важи за всички аксесоари, тя диктува дори правилата в избора на ръчни часовници.[/su_column][/su_row]

За да бъдем честни, всеки часовник може да се възприеме, спрямо дизайн и материали на изработка. Такъв може да е модерен, луксозен или класически.

Часовниците винаги казват нещо за притежателя си

Часовниците винаги казват нещо за притежателя си, а целта е да се постигне изказ и естетическо решение. Това дали външният вид на ръчния часовник се възползва заради вековната технология или има възможност да показва дата, температура, да служи като хронометър или барометър отново е въпросна лични предпочитания.

Подобно на дрехи, бижута и други аксесоари, ръчните часовници отразяват различни епохи и стилове. Те в най-висока степен са индивидуална характеристика за усет, афинитет и вкус. Определени видове часовници са по-подходящи за конкретни поводи и съответстват на тоалет, настроение, възможност.

[su_row][su_column size=“1/2″ center=“no“ class=““]Съществуват множество комбинации на материали, цветове, форми, текстури и декорации, а тяхната достъпност се превръща в съвременна игра за потребителя.[/su_column] [su_column size=“1/2″ center=“no“ class=““][/su_column][/su_row]

Часовникът е деликатен механизъм

Според системата на задвижване и източникът на захранване, всички часовници са разделени на два типа – механични и кварцови.

[su_label type=“info“]Механични часовници, черпят енергия на принципа на десетки елементи зависими един от друг.[/su_label] Движението на махалото се извършва на равни интервали и влияе на часовниковия механизъм на колелото. Това, от своя страна, кара стрелката да се мести по таблото и по този начин отброява всяка минута, всяка секунда давайки най-точното време.

[su_label type=“important“]Механизмът за електрозахранване на кварцовите часовници е с слънчева или обикновена батерия.[/su_label] Кварцът работи на принципа на вибрираща система, при която махалото замества кварцовия кристал. Електронният генератор се задейства, чрез кварцов кристал, който от своя страна осигурява стабилни импулси на стъпковия двигател. Така се отмерват часовете. Кварцовият, за разлика от механичният часовник, може да притежава не само стрелка, но и дигитален дисплей. Честотата не се променя и това прави кварцовите часовници много точни и популярни.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.